BURO WERKWIJZE PROJECTEN CONTACT

Gooise gezinstuin

Deze achter- en zijtuin vroeg om een verjongingskuur. De terrassen waren al in een eerder stadium aangelegd, maar de vorm van het gazon en de diverse oudere bomen en heesters met weinig onderbeplanting mochten worden aangepakt. Omdat hier een gezin met vier jonge, opgroeiende kinderen woont, wilde men de tuin ook echt als een speelgebied voor de kinderen kunnen gebruiken.
Door de achtertuin met een dwarshaag in tweeën te delen is er meer spanning en diepte gecreëerd en kan het achterste gedeelte worden ingezet als speelweide met een nieuwe appelboom en een echte boomhut, door de eigenaar gemaakt. Dichter bij huis is de beplanting meer gericht op beleving in de winter en het voorjaar. Bij de aansluiting met het weiland is de beplanting bewust natuurlijk gehouden door de toepassing van veel grassen en zomerbloeiers.

terug